Lynx Luna Maine Coon kattungar familjekatter Outcross uppfödare Huddinge Stockholm

Riktiga Maine Coon katter kommer från Lynx Luna

Många har frågat oss hur det kommer sig att våra kattungar är så framåt, orädda och coola. Det är inte en slump! Det är med mening. Vi säger att vi sätter temperament och hälsa först, och vi menar det vi säger.

Det betyder att en Maine Coon som INTE har ett bra temperament, ett lynne som vi tycker går hand i hand med själva rasen som sådan, avlar vi inte på. Då får den bli sällskapskatt istället, vi tar sådana beslut. Även om det kan kännas hårt, även om katten har en MASSA andra underbara kvalitéer.

När vi letar efter nya katter att berika vårt katteri med måste det vara snälla, goa och trygga katter. Spelar ingen roll om vi får en Champion med snyggast utseende gratis, är hen rädd, får det vara!

Sedan låter vi kattungarna vara med, hela tiden. I allt vi gör.

Och vi har fyra barn- som är involverade i varje kattunges uppväxt. För att inte tala om deras vänner som får hälsa på efter 6 veckor och noggrann handspritning. Barn! Huva! Virus! Skulle många säga. Ja, kanske det, likväl som din unge får en 30 virusinfektioner när hen börjar på förskolan. Det är inte hela världen.

Men vad som ÄR hela världen, är att få hem en ny familjemedlem som är orädd och framåt!