kattungar Maine Coon uppfödare Stockholm Huddinge Lynx Luna

Blivande föräldrar!

Ligger här och tar igen sig. Visst är det ett stiligt par? Lugna, mjuka stora Lovis med rävsvansen och roliga, sällskapskrävande och Vackra Flingan. I mitten/ slutet av November hoppas vi det kommer bebisar!

Dessa kattungar kan bli nästan alla färger! Och jag vågar säga att de kommer bli väldigt snygga. Något för den utställningsintresserade kanske?

De kommer bli antingen non-poly (med vanliga mängden tår på fötterna) eller poly som Flingan är. Poly ger stora labbar som är extra gosiga och Poly är en helt naturlig del av rasen som funnits i USA (Maine Coon kattens ursprung) sedan rasen blivit godkänd.

Lynx Luna, dvs vi, är ju ett “Foundation-katteri” som jobbar med nytt blod och dessa kattungar kommer bli F4-or- dvs ha minst tre kända generationer bakom sig.

Det är på mamma-katts sida som mormors fars far och mor var nya Foundation-katter. Så det är en bit tillbaka, MEN detta gör att katterna får bara 13,2% i kloner, vilket är en siffra som säger något om hur lite av de överanvända Maine Coon katterna som ingår i stamtavlan.

Testparningen ser ut så här som stamtavla:

https://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1260953;2:1313478&g=4&p=mco&date=iso&o=ajgrep

Vi bor i Huddinge söder om Stockholm, välkommen att mejla oss info@lynxluna.se