Lynx luna maine coon katteri

Nästa kull på Lynx Luna om allt går bra!

Blir mellan vår egna prinsessa Lynx Luna Astarte PP, blå solid med vitt, och fina Biscaya BigPawz Drummer Boy, blå tabby med vitt. Nu kvarstår några veckor av “Tabbsans” (ja, smeknamn- var kommer de i från?) graviditet och jag tycker inte att hon har blivit stor. Visserligen är hon mer slank och lång, än kompakt, och kan mycket väl gömma några ungar upp emot ryggen, men om jag får gissa blir det en lite mindre kull. Kanske 3 stycken?!
Mååånga intressenter har vi, jättekul! Då hade man ju förstås kunna drömma om en kull på 7-8 stycken, men det är inte vi människor som bestämmer sånt här…
Först kommer vi att utvärdera om någon ska gå vidare till avel och i så fall vilken/ vilka. Detta kan dröja och du som är intresserad av en sällskapskatt- hav tålamod! ( Otroligt svårt- jag vet!!)
Sen har vi några som är intresserade av två syskon- det tycker vi är ett drömläge för de flesta kattungar- dessa intressenter har en viss förtur.
Till syvende och sist är det personkemi! Och att ni vet vad det är vi pysslar med här på Lynx Luna- UTPARNING. Det betyder ta in nytt blod, ge rasen en bredare genetisk grund att stå på för hälsans skull men ibland på bekostnad av utseendet! Medan ni väntar på svar från mig- läs på vetja! Och vet ni med er att ni vill ha en 10-kilos bjässe med “grymt” utseende, då är inte vi ER uppfödare!

En tröst i väntan är att vår kanelbulle Lynx Luna Silver Springs kanske också går i väntans tider!! Vet om en till två veckor om det tog sig!!

Vi hörs!