Warjo6man

Vårt förbund och dess rasstandard

Vi har valt CFF som vårt förbund, ett amerikanskt förbund som fyller 100 år och vars mest registrerade och utställda katt är Maine Coon!
Maine Coonens topp 1 förbund helt enkelt.
De viktigaste anledningarna till vårt val av ett amerikanskt förbund är att vi har halva vår mänskliga styrka i Maine (rasens vagga), där Katie och Eric bor, att vi hämtar katter direkt från Maine och USA så det underlättar att vara i samma förbund som de amerikanska uppfödare vi jobbar med, vi kan jobba med foundations (nytt genetiskt material till rasen) med hjälp av vårt kunniga förbund, deras rasstandard går i linje med vårt försök att bevara den amerikanska klassiska looken på Maine Coon (även i Sverige) och de gör inte skillnad på poly eller non-poly (se förra blogginlägget, vi jobbar givetvis med både och).
Här är rasstandarden, den är bra att läsa.
RASSTANDARD

På deras sida går även att hitta amerikanska showvinnare, som ser väldigt annorlunda ut från de hårda, kantiga och extrema varianterna som går att hitta vid en vanlig Maine Coon- googling.

Den dagen TICA (som erkänner Maine Coon som en katt som kan ha fler tår) etablerar sig i Sverige (på G!!), eller våra barn är äldre, så vi har tiden att åka till alla länder där TICA anordnar stora fantastiska utställningar, så kommer vi ansöka om medlemskap även där för att kunna ställa ut mer.

På bilden är Lynx Luna Warjo Wiril PP, en kattunge från oss, som på bilden inte ens är 6 månader. Bilden är tagen av Polyroidcattery där han bor nu.