KATTER

LYNX LUNA SILVER SPRINGSFödd: 2016-03-12

STAMTAVLA

En katt från vår egen uppfödning! Det var kärlek från första ögonkastet. Hon var den truliga tjocka kanelbullen. Och Kanelbullen kallas hon fortfarande. Hon pratar med ett kvirpande, ganska lågt läte. Hon har redan vuxit om sin mamma Silverseas i storlek, men mamma bestämmer ännu! Kanelbullen har vi börjat ställa ut lite grann. Hoppas på fler utställningar framöver. Kanelbullen själv hoppas nog mer på en kull, med tanke på hur ofta hon löper.

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/N
HCM scanning 170516: Normal hjärta. Normal heart. No HCM.
HD-scanning 170517 left side: grade 1 right side: grade 1

DIRIGO SILVERSEAS OF LYNX LUNAFödd: 2015-03-06

STAMTAVLA

Vi brukar kalla Silverseas för Mjukis på grund av hennes fantastiska päls. Hon är den silver jag alltid drömt om – det var kärlek vid första ögonkastet. Här hemma är hon lugnet själv med kattungar, barn och främmande. Vi hoppas på många år tillsammans med denna drottning!

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/N
HCM scanning 160427 : Normal. No HCM.
HCM scanning 171114 : Normal. No HCM.
HD-röntgen 160421 vänster normal, höger normal. Ingen HD.
Normal hips, no signs of HD.

WACKYMOON SOLDIER PPFödd: 2015-11-08

STAMTAVLA

Wackymoon Soldier PP är en av våra stora talanger! Han är en älskad gosekatt och buse, och vem gillar inte vita kattungar? Han passar oss utmärkt, då han med råge uppfyller vårt krav på lugna, coola, mysiga och orädda familjekatter. Han blir gärna buren och pratar mycket. Han följer oss som en skugga och är nyfiken på allt från lego till hur man bäddar en säng. Hemma hos oss kallas han Flingan. Flingan kommer från en uppfödare i Danmark som liksom vi arbetar med nytt blod till rasen och som avlar med nya utparningslinjer.
Flingan är ett levande bevis på att detta inte behöver betyda att man får ge avkall på utseende eller temperament!

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef-DNA N/N
SMA-DNA N/N
HCM scanning 20161107: Normal. No HCM.
HD-röntgen/ HD Xray 20160919: Right: normal. Left: normal.

LYNX LUNA ASTARTE PPFödd: 2016-11-26

STAMTAVLA

Lynx Luna Astarte, till vardags kallad Tabbsan, är dotter till vår alldeles egen Foundationkatt Bluebell från Maine, katten som blev en av hörnstenarna i vårt avelsarbete och en stor del av Lynx Lunas början. Nu är det Tabbsan som tagit över stafettpinnen i vårt katteri. Vi tycker att hon är ett stort kliv framåt mot rasstandarden trots att hon "bara" är en foundation 2. Hennes far, Wackymoon Soldier PP, tillförde svans och profil och nu jobbar vi nyfiket framåt. På tapeten står ultraljud av hjärtat och röntgen av höfterna före hon får träffa en kavaljer. Tabbsan påminner mycket om sin mor i lynnet, en säregen katt som sover på mattes ena axel varje natt och är väldigt klok. Det går att lära henne trix som en hund. Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKDef- DNA N/N
SMA- DNA N/N
HCM-UL 2017-11-14: Normal. No HCM.
HD-SCANNING 2017-11-14: Normal/ Normal.