KATTER

LYNX LUNA SILVER SPRINGSFödd: 2016-03-12

STAMTAVLA

En katt från vår egen uppfödning! Det var kärlek från första ögonkastet. Hon var den truliga tjocka kanelbullen. Och Kanelbullen kallas hon fortfarande. Hon pratar med ett kvirpande, ganska lågt läte. Hon har redan vuxit om sin mamma Silverseas i storlek, men mamma bestämmer ännu! Kanelbullen har vi börjat ställa ut lite grann. Hoppas på fler utställningar framöver. Kanelbullen själv hoppas nog mer på en kull, med tanke på hur ofta hon löper.

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/N
HCM scanning 170516: Normal hjärta. Normal heart. No HCM.
HD-Xray 180619: Left side normal, right side normal. No HD.

DIRIGO SILVERSEAS OF LYNX LUNAFödd: 2015-03-06

STAMTAVLA

Vi brukar kalla Silverseas för Mjukis på grund av hennes fantastiska päls. Hon är den silver jag alltid drömt om – det var kärlek vid första ögonkastet. Här hemma är hon lugnet själv med kattungar, barn och främmande. Hon tycker om att vara rummets mittpunkt och det klär henne verkligen att bli äldre. Hennes ögon är numera smaragdgröna. Nu har hon hittat sitt for-ever-home och kommer gå i pension och flytta i november. Vi är SÅÅÅ tacksamma för vad hon gett och givit oss på alla plan.

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/N
HCM scanning 160427 : Normal. No HCM.
HCM scanning 171114 : Normal. No HCM.
HD-röntgen 160421 vänster normal, höger normal. Ingen HD.
Normal hips, no signs of HD.

TASCHANAS CHATTIE PPFödd: 2018-10-02

Vår nyaste familjemedlem!!! Hon är frukten av ett samarbete med Taschanas Maine Coon katteri i Åmål. Pappan kommer från oss och heter Lunx Luna Tintin PP och mamman är från Taschanas. Vi samarbetar en hel del med Taschanas i Åmål och det är väldigt roligt och givande. Denna dam är mycket social, kan redan apportera, har en underbar päls, fantastisk svans, ljuvliga ögon och fina öron bland mycket mer! Vi är så glada och stolta över henne.

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/N
HCM scanning: Inbokad 191024
HD-röntgen: Inbokad 191028

DIRIGO PENOBSCOT OF LYNX LUNAFödd: 2017-04-03

STAMTAVLA


Vårt senaste tillskott till familjen och en present från Maine där vi semestrade i 2 underbara veckor i augusti 2018. Vi kallar honom Peanut och han är gosig, artig och belevad. I hans stamtavla som vi inte kan länka till ännu, finns 40 år av Dirigos arbete med rasen, utparat med katterier som Sebagomist, SpiritHill, Trutails osv. Alla givetvis amerikanska katterier, det finns ingen anledning att åka över ån efter vatten så att säga. Peanut är Silver classic Tabby med vitt. Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKDef- DNA N/N
HCM-UL 2018-11-10: Normal. No HCM.
HD-röntgen/ HD Xray 20181110: Right: 1. Left: 1.