UTÖKADE FAMILJEN

This are all cats that we might use in our breeding program in the future or are retired from breeding. They have all found their forever home. Alla katter bor inte med oss, de har fodervärdar eller har gått i pension och vill njuta av sin pension vid havet eller uppe i fjällen! De här bor hos kära vänner och fodervärdar. Här nedan följer katter som antingen kanske kommer användas i avel i framtiden eller redan har gjort det men nu gått i pension. Det kan vara roligt att se vilka katter som finns i ens stamtavla, även om de inte längre bor hos oss!

DIRIGO SILVER SEAS OF LYNX LUNA


Den vackraste silverkatten vi någonsin har haft äran att dela hem med under flera år har sedan en tid tillbaka hittat sitt forever home och gått i pension! Här vill vi hylla henne, en av de första Maine Coon katterna i vår uppfödning- direkt från Maine. Jag hämtade henne själv sommaren 2015 och hon kom att bli en helt fantastisk mamma till fyra kullar före hon gick i pension och kunde börja njuta ännu mer. Om möjligt. För Mjukis har alltid varit en livsnjutare av rang. Mitt i smeten där det händer och en finsmakare vid matbordet. Till frukost vill hon ha en bit ost och det är givet att en plats alltid står dukad till henne. Mjukis- vi älskar dig för evigt- saknar dig så klart, men vet att du har det bra med din son som du flyttade med. Tack för allt du har gett i form av gränslös kärlek och underbara katter.

Född:2015-03-06
STAMTAVLA


Hälsotester:

HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/N
HCM scanning 160427 : Normal. No HCM.
HCM scanning 171114 : Normal. No HCM.
HD-röntgen 160421 vänster normal, höger normal. Ingen HD.Normal hips, no signs of HD.

LYNX LUNA YMER PPFödd: 2018-11-21

STAMTAVLA/PEDIGREE

Lynx Luna Ymer PP is the grand grandson of our very own foundation Bluebell from Maine. He is a F4 with remarkable good profile, body length, coat and tail. He is living with friends who also have his mother, Lynx Luna Lady Ellhorn P, and we hope for him to be our upcoming breeding King. He has all the qualities we are looking for in a Maine Coon. He is 9 month on this two Pictures. We are very happy for his first perfect HCM- U:S. Ymer fathered one great litter of six in 2021 with Lady Polaroid Fancy Nancy P of Lynx Luna.
Denne unge herre har vi haft på helfoder. Lynx Luna Ymer PP, är barnbarnsbarn vår alldeles egen Foundationkatt Bluebell från Maine, katten som blev en av hörnstenarna i vårt avelsarbete och en stor del av Lynx Lunas början. Han är underbart snäll och gosig, lång kropp och kraftig benstomme. Han blev en viktig pusselbit i vår strävan framåt. Han har gjort sitt första HCM-UL med strålande resultat. Tillsammans med Fancy Nancy fick han en våren 2021 en underbar kull av sex, där vi sparade och gick vidare med en av hans söner, Big Tom.

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKDef- DNA N/N
SMA- DNA N/?
HCM-UL 2019-10-24 No HCM. Healthy heart.

LYNX LUNA ASTARTE PPFödd: 2016-11-26

STAMTAVLA/ PEDIGREE


Lynx Luna Astarte is the Daughter of our very own foundation Bluebell from Maine. Although only being a F2 we think she has a very good profile, body length, coat and tail. Mentally she is extremely smart and a very special cat. She is now living with friends, they will be her new family after retirement.

She had her last litter, Vindungarna in December 2109!


Lynx Luna Astarte, till vardags kallad Tabbsan, är dotter till vår alldeles egen Foundationkatt Bluebell från Maine, katten som blev en av hörnstenarna i vårt avelsarbete och en stor del av Lynx Lunas början. Nu är det Tabbsan som tagit över stafettpinnen i vårt katteri. Vi tycker att hon är ett stort kliv framåt mot rasstandarden trots att hon "bara" är en foundation 2. Hennes far, Wackymoon Soldier PP, tillförde svans och profil och nu jobbar vi nyfiket framåt. Tabbsan påminner mycket om sin mor i lynnet, en säregen katt som sover på mattes ena axel varje natt och är väldigt klok. Det går att lära henne trix som en hund. Hon bor hos fodervärd och födde sin sista kull i december 2019.

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKDef- DNA N/N
SMA- DNA N/N
HCM-UL 2017-11-14: Normal. No HCM.
HCM-UL 2019-05-17: Normal. No HCM.
HD-SCANNING 2017-11-14: Normal/ Normal.

LYNX LUNA LOKE OF ELDERDet här är Loke!! Han är son till Lynx Luna Elders P (F2) och Nordic Breed Freja of Lynx Luna. Så han är alltså en foundation 3! En solid röd och ett riktig lejon. Han är glad pensionär hos sin familj på Gotland, men före det hann han få två underbart vackra röda avkommor, varav en är vidare i avel. Hon heter Taschanas Bella och bor på Taschanas Maine Coon katteri. Loke har ett fantastiskt temperament, nyfiken på precis ALLT och helt orädd, älskar alla människor och djur. Han går på långa promenader ihop med familjens hund och kommer på inkallning. Stamtavlan är underbar och bär historian av vår kontakt med Maine, USA.

LYNX LUNA LADY ELLHORN PDet här är Lady Ellhorn, 1 1/2 år på bilden. I sin familj kallas hon Uma! Hon har liksom alla sina syskon i Elders-kullen begåvats med ett underbart temperament, stark kropp och ljuvlig svans. Hon har fått en ljuvlig liten Lynx Luna kull bestående av två bedårande pojkar. Hon är nu kastrerad pensionär, men vi hoppas kunna gå vidare med en av hennes söner i vårt avelsprogram, som får växa upp i samma familj som Uma.Han heter Ymer och är vit.

WACKYMOON SOLDIER PPWackymoon Soldier PP är en av våra stora talanger! Han är en älskad gosekatt och buse, och vem gillar inte vita kattungar? Han passar oss utmärkt, då han med råge uppfyller vårt krav på lugna, coola, mysiga och orädda familjekatter. Han blir gärna buren och pratar mycket. Han följer oss som en skugga och är nyfiken på allt från lego till hur man bäddar en säng. Nu har Soldier gått i pension och flyttat till vår svägerska/ syster med familj! Där njuter han av pensionärslivet. Soldier kommer från en uppfödare i Danmark som liksom vi arbetar med nytt blod till rasen och som avlar med nya utparningslinjer.
Soldier är ett levande bevis på att detta inte behöver betyda att man får ge avkall på utseende eller temperament!

LYNX LUNA TINTIN PPEn av de där guldkornen som har precis allt.

Hans mamma är Kanelbullen, Lynx Luna Silver Spring, som förhoppningsvis kommer att återgå i avel när hennes kemiska kastrering gått ut. Och så här vackra avkommor får hon, så håll utkik 2020.

LYNX LUNA ELDERS PPVår egen röding. En ofantligt snäll, tillgiven och personlig Maine Coon med en stor svans. Han pratar snarare än jamar. Hans mor kommer från en hästgård i Maine och henne hämtade vi själva. Elders är född här på vår gård och har fått namn från något som växer här, fläder. Precis som sina kullsyskon. Men han kallas för Kringlan eftersom han är så god! Är numera en glad pensionär efter två fina kullar, en här hos Lynx Luna, en på Taschanas.

BLUEBELL OF LYNX LUNABluebell of Lynx Luna är en av våra foundation-katter (F1) från norra Maine. Hon kommer från en hästgård vid en flod där tiden stått stilla i femtio år. Ägarinnan har ett femtontal katter som arbetar hårt på gården för att hålla "river rats" borta från foder och hö. Katterna fångar de jättelika gnagarna, som ofta blir stora som en underarm. Utan katternas hjälp skulle ägarinnan aldrig kunna driva sin gård, som har varit i familjens ägo i flera generationer. De har alltid haft katter, aldrig inköpta utifrån och med ett bestånd som hålls nere bland annat av en stor grå vit hankatt. Denne kallar ägarinnan för "Bad Daddy", eftersom han biter ihjäl kattungar för att se till att honorna blir fertila snabbt igen ...
Vi är så glada att en kattunge räddades undan "Bad Daddy" och att ägaren ville ge bort henne till Eric och Katie 2015! Bluebell har givetvis genomgått rejäla hälsoundersökningar i Maine före vi importerade henne.
Precis som många andra katter på gården i Maine är Bluebell poly, något som är till stor nytta när man ska fånga gnagare, lika stora som en själv! Nu har Bluebell gått i pension och lever som kastrerad drottning norr om polcirkeln! På en gård inte helt olik den hon kom i från! Vi kommer lägga upp en artikel från Maine Coon katten som vi har skrivit om Bluebell.

NORDIC BREED FREJA OF LYNX LUNANordic Breed Freja of Lynx Luna kallas Lovis. Hon var den första katten i vårt katteri, efter att vi bestämt oss för att nya linjer och outcross-avel ändå är roligast och mest givande att jobba med. Hon är mamma till kullen Lady Ellhorn (pappa Lynx Luna Elders P), från vilken vi sparade både en hona och en hane hos fodervärdar. Hon har en jättebra storlek för en F3.:a och en rävsvans att svepa runt sig som är helt otroligt vacker. Hon har gått i pension och bor i sitt for-ever-home, nära oss, ihop med en kattunge från vårt katteri.

THUNDERPAWS ZACHARY JOE SPARKLESZach var vår första hane, född 2012, direktimporterad från Thunderpaws katteri i Maine. Thunderpaws katteri ligger mitt ute i vildmarken i Maine. Jag har själv suttit och ätit middag och körsbärspaj med uppfödaren Donna på hennes gård (efter att ha ringt henne säkert 300 gånger för att hitta vägen), och jag har träffat hennes familj och blivit så väl mottagen. Hon är en uppfödare som jag har den största respekt för. Som älskare av långa vita vintrar och öde landskap har vi mycket gemensamt – jag hoppas på ett fortsatt samarbete med Thunderpaws.


Nu finns han bakom de flesta av våra katter, i deras stamtavlor, som pappa eller morfar eller farfar.