UTÖKADE FAMILJEN

Alla katter bor inte med oss, de har fodervärdar eller har gått i pension och vill njuta av sin pension vid havet eller uppe i fjällen! De här bor hos kära vänner och fodervärdar. En katt har gått vidare över regnbågsbron.

LYNX LUNA LOKE OF ELDERFödd: 2017-06-25

STAMTAVLA

Det här är Loke!! 11 månader när kortet togs, 6 kilo och med en fantastisk benstomme, han visar även sin fantastiska svans! Han är en av våra diamanter som bor på halvfoder. Han har ett fantastiskt temperament, nyfiken på precis ALLT och helt orädd, tycker om alla människor och djur. Stamtavlan är underbar. Tack kära foderfamilj för alla uppdateringar!


Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/?
SMA-DNA N/?
HCM scan 20180607: NO HCM. Healthy Heart.
HD-XRAY 20180607: left hip: normal/right hip: normal.

LYNX LUNA LADY ELLHORN PFödd: 2017-06-25

STAMTAVLA

Det här är Lady Ellhorn, 11 månader. I sin foderfamilj kallas hon Uma. Hon har liksom alla sina syskon i Elders-kullen begåvats med ett underbart temperament, stark kropp och ljuvlig svans. Nu inväntar vi resultaten på hälsotesterna och hoppas på en spännande parning i framtiden.


Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/?
SMA-DNA N/?
HCM scan 20180607: NO HCM. Healthy Heart.
HD-XRAY 20180607: left side 1/ right side normal.

LYNX LUNA LILLA SPARVELFödd: 2018-04-12

STAMTAVLA

Lilla Sparvel är som en dröm för oss, både hennes pappa och hennes mamma är födda här hos oss och bär vårt stamnamn. Hon är 75% av det vi importerade från Amerika 2015. Och nu är hon helt ljuvlig! Hon bor på halvfoder och vi drömmer om en kull från henne i framtiden!


Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/N
SMA-DNA N/?
HCM scan When she is old enough
HD-XRAY When she is old enough.

WACKYMOON SOLDIER PPFödd: 2015-11-08

STAMTAVLA

Wackymoon Soldier PP är en av våra stora talanger! Han är en älskad gosekatt och buse, och vem gillar inte vita kattungar? Han passar oss utmärkt, då han med råge uppfyller vårt krav på lugna, coola, mysiga och orädda familjekatter. Han blir gärna buren och pratar mycket. Han följer oss som en skugga och är nyfiken på allt från lego till hur man bäddar en säng. Nu, i november 2018, har Soldier gått i pension och flyttat till vår svägerska/ syster med familj! Där kommer han njuta pensionärslivet. Soldier kommer från en uppfödare i Danmark som liksom vi arbetar med nytt blod till rasen och som avlar med nya utparningslinjer.
Soldier är ett levande bevis på att detta inte behöver betyda att man får ge avkall på utseende eller temperament!

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef-DNA N/N
SMA-DNA N/N
HCM scanning 20161107: Normal. No HCM.
HCM scanning No 2; 20181110: Normal. No HCM.
HD-röntgen/ HD Xray 20160919: Right: normal. Left: normal.

BLUEBELL OF LYNX LUNAFödd: 2015-01-05

STAMTAVLA

Bluebell of Lynx Luna är en av våra nya foundation-katter (F1) från norra Maine. Hon kommer från en hästgård vid en flod där tiden stått stilla i femtio år. Ägarinnan har ett femtontal katter som arbetar hårt på gården för att hålla "river rats" borta från foder och hö. Katterna fångar de jättelika gnagarna, som ofta blir stora som en underarm. Utan katternas hjälp skulle ägarinnan aldrig kunna driva sin gård, som har varit i familjens ägo i flera generationer. De har alltid haft katter, aldrig inköpta utifrån och med ett bestånd som hålls nere bland annat av en stor grå vit hankatt. Denne kallar ägarinnan för "Bad Daddy", eftersom han biter ihjäl kattungar för att se till att honorna blir fertila snabbt igen ...
Vi är så glada att en kattunge räddades undan "Bad Daddy" och att ägaren ville ge bort henne till Eric och Katie! Bluebell har givetvis genomgått rejäla hälsoundersökningar i Maine före vi importerade henne, bland annat FELV/FIP-test.
Precis som många andra katter på gården i Maine är Bluebell poly, något som är till stor nytta när man ska fånga gnagare, lika stora som en själv! Nu har Bluebell gått i pension och lever som kastrerad drottning norr om polcirkeln! På en gård inte helt olik den hon kom i från! Läs gärna mer om Bluebell under vår flik "Vår foundation."

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef-DNA N/N
SMA-DNA N/N
HCM-scanning utförd 160504: Normal. No signs of HCM.
HD-röntgen utförd 160504: Vänster normal, höger normal. Ingen HD.
Left normal, right normal, no signs of HD.

DADDY LONGTAIL IRIS OF LYNX LUNAFödd: 2015-04-01

STAMTAVLA

Iris är en Foundation 2-katt från Holland. Vårt lilla blåbär är rar, men också bestämd. I februari 2015 blev hon mamma till kullen "Visions of Johanna".

Efter en underbar kull har Iris gått i pension och lever livets glada dagar hos farmor Irene. Farmor har blivit den slav Iris alltid har önskat sig. Hon får precis som hon vill, och då menar jag precis! Helt underbart att se dessa bästa vänner tillsammans.

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
SMA- DNA: N/N
PKDef: N/N
PKD: N/N
Ej bärare av blodgrupp B
HCM-scanning utförd 160427: Normal
HD-röntgen utförd 160421: Höger höft normal/ Right hip normal, Vänster höft normal/ left hip normal

NORDIC BREED FREJA OF LYNX LUNAFödd: 2015-02-26

STAMTAVLA

Nordic Breed Freja of Lynx Luna kallas Lovis. Hon var den första katten i vårt katteri, efter att vi bestämt oss för att nya linjer och outcross-avel ändå är roligast och mest givande att jobba med. Hon är mamma till kullen Lady Ellhorn (pappa Lynx Luna Elders PP), från vilken vi har sparat både en hona och en hane hos fodervärdar. Hon har en jättebra storlek för en F3.:a och en rävsvans att svepa runt sig som är helt otroligt vacker. Hon har gått i pension och bor i sitt for-ever-home, nära oss, ihop med en kattunge från vårt katteri. Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
SMA- DNA N/N
HCM-UL 2016-09-20: Normalt hjärta. Ingen HCM. Normal heart. No HCM.
HD-SCANNING 2016-09-19 Vänster/left: Normal. Höger/right: Borderline. Ingen HD. No HD.

LYNX LUNA ELDERS PPFödd: 2016-03-30

STAMTAVLA

Vår egen röding. En ofantligt snäll, tillgiven och personlig Maine Coon med en stor svans. Han pratar snarare än jamar. Hans mor kommer från en hästgård i Maine och henne hämtade vi själva. Elders är född här på vår gård och har fått namn från något som växer här, fläder. Precis som sina kullsyskon. Men han kallas för Kringlan eftersom han är så god! Är numera en glad pensionär efter två fina kullar, en här hos Lynx Luna, en på Taschanas. Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
SMA- DNA N/N
PKDef- DNA N/N
HCM-UL 2017-05-16: Normalt hjärta. Ingen HCM. Normal heart. No HCM.
HD-SCANNING 2017-05-17 Vänster/left: Normal. Höger/right: Normal.

THUNDERPAWS ZACHARY JOE SPARKLES2012-06-05 – 2018-01-01

STAMTAVLA

Zach var vår första hane, direktimporterad från Thunderpaws katteri i Maine. Thunderpaws katteri ligger mitt ute i vildmarken i Maine. Jag har själv suttit och ätit middag och körsbärspaj med uppfödaren Donna på hennes gård (efter att ha ringt henne säkert 300 gånger för att hitta vägen), och jag har träffat hennes familj och blivit så väl mottagen. Hon är en uppfödare som jag har den största respekt för. Som älskare av långa vita vintrar och öde landskap har vi mycket gemensamt – jag hoppas på ett fortsatt samarbete med Thunderpaws.
Zachary dog tyvärr 2018-01-01 och obduktionen visade att han dog av ett Hemangiosarkom i levern som är en ovanlig, extremt snabbväxande och mycket inkräktande variant av cancer. Ända tills hans sista veckor i livet mådde han bra, döden kommer ofta av att tumörerna brister med blodutgjutelse som följd. Vi sörjer honom väldigt mycket. Att han fick vara frisk och glad ända till slutet och att inget finns att göra vid denna diagnos är vår tröst i nuläget. Detta är en extremt ovanlig diagnos och såväl Statens Veterinärmedicinska Anstalt likväl som behandlande veterinär säger att det var en extrem otur och ingenting som är ärftligt. Han älskade våra vintrar, han älskade att vara ute och han älskade att para sig. : ) Han var supergosig och lät kattungarna rumla runt över honom utan att lyfta ett ögonbryn. Han hade ett oslagbart temperament.


Nu finns han bakom de flesta av våra katter, i deras stamtavlor, som pappa eller morfar eller farfar. Zachary, vila i frid. Vi älskar dig!.Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/N
SMA-DNA N/N
HCM scanning 151104 – normal
HCM scanning 170920 – normal
HD-röntgen 160311 – höger normal, vänster normal

LYNX LUNA TINTIN PP2017-08-26

STAMTAVLAEn av de där guldkornen som har precis allt.

Kanske blir han pappa före han blir lycklig pensionär. Vi håller tummarna.

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
HCM scanning 20180619 – normal. No HCM. Healthy Heart.
HD-röntgen 20180619 – höger normal, vänster normal. No HD.