UTÖKADE FAMILJEN

This are all cats that we might use in our breeding program in the future or are retired from breeding. They have all found their forever home. Alla katter bor inte med oss, de har fodervärdar eller har gått i pension och vill njuta av sin pension vid havet eller uppe i fjällen! De här bor hos kära vänner och fodervärdar. Här nedan följer katter som antingen kanske kommer användas i avel i framtiden eller redan har gjort det men nu gått i pension. Det kan vara roligt att se vilka katter som finns i ens stamtavla, även om de inte längre bor hos oss!

LYNX LUNA YMER PPFödd: 2018-11-21

STAMTAVLA

Lynx Luna Ymer PP is the grand grandson of our very own foundation Bluebell from Maine. He is a F4 with remarkable good profile, body length, coat and tail. He is living with friends who also have his mother, Lynx Luna Lady Ellhorn P, and we hope for him to be our upcoming breeding King. He has all the qualities we are looking for in a Maine Coon. He is 9 month on this picture.

Lynx Luna Ymer PP, är barnbarnsbarn vår alldeles egen Foundationkatt Bluebell från Maine, katten som blev en av hörnstenarna i vårt avelsarbete och en stor del av Lynx Lunas början. Han är trots sin unga ålder mycket mycket lovande och bor på helfoder hos vänner. Vi hoppas att han kommer bli en viktig pusselbit i vår sträva framåt. Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKDef- DNA N/N
SMA- DNA N/?
Inbokad HCM-UL 2019-10-24

LYNX LUNA ASTARTE PPFödd: 2016-11-26

STAMTAVLA


Lynx Luna Astarte is the Daughter of our very own foundation Bluebell from Maine. Although only being a F2 we think she has a very good profile, body length, coat and tail. Mentally she is extremely smart and a very special cat. She is now living with friends who will take over her after her retirement, she MIGHT have one more litter in 2020.

Lynx Luna Astarte, till vardags kallad Tabbsan, är dotter till vår alldeles egen Foundationkatt Bluebell från Maine, katten som blev en av hörnstenarna i vårt avelsarbete och en stor del av Lynx Lunas början. Nu är det Tabbsan som tagit över stafettpinnen i vårt katteri. Vi tycker att hon är ett stort kliv framåt mot rasstandarden trots att hon "bara" är en foundation 2. Hennes far, Wackymoon Soldier PP, tillförde svans och profil och nu jobbar vi nyfiket framåt. Tabbsan påminner mycket om sin mor i lynnet, en säregen katt som sover på mattes ena axel varje natt och är väldigt klok. Det går att lära henne trix som en hund. Hon bor hos fodervärd ,kanske blir det en kull till 2020, eller så går hon i pension. Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKDef- DNA N/N
SMA- DNA N/N
HCM-UL 2017-11-14: Normal. No HCM.
HCM-UL 2019-05-17: Normal. No HCM.
HD-SCANNING 2017-11-14: Normal/ Normal.

LYNX LUNA LOKE OF ELDERFödd: 2017-06-25

STAMTAVLA

Det här är Loke!! Han är son till Lynx Luna Elders P (F2) och Nordic Breed Freja of Lynx Luna. Han är glad pensionär hos sin familj på Gotland, men före det hann han få två underbart vackra röda avkommor, varav en förhoppningsvis går vidare i avel. Hon heter Taschanas Bella och bor på Taschanas Maine Coon katteri. Loke har ett fantastiskt temperament, nyfiken på precis ALLT och helt orädd, älskar alla människor och djur. Stamtavlan är underbar.


Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/?
SMA-DNA N/?
HCM scan 20180607: NO HCM. Healthy Heart.
HD-XRAY 20180607: left hip: normal/right hip: normal.

LYNX LUNA LADY ELLHORN PFödd: 2017-06-25

STAMTAVLA

Det här är Lady Ellhorn, 1 1/2 år. I sin familj kallas hon Uma! Hon har liksom alla sina syskon i Elders-kullen begåvats med ett underbart temperament, stark kropp och ljuvlig svans. Hon har fått en ljuvlig liten Lynx Luna kull bestående av två bedårande pojkar. Hon är nu kastrerad pensionär, men vi hoppas kunna gå vidare med en av hennes söner i vårt avelsprogram, som får växa upp i samma familj som Uma.Han heter Ymer och är vit.


Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/N
SMA-DNA N/?
HCM scan 20180607: NO HCM. Healthy Heart.
HD-XRAY 20180607: left side 1/ right side normal.

WACKYMOON SOLDIER PPFödd: 2015-11-08

STAMTAVLA

Wackymoon Soldier PP är en av våra stora talanger! Han är en älskad gosekatt och buse, och vem gillar inte vita kattungar? Han passar oss utmärkt, då han med råge uppfyller vårt krav på lugna, coola, mysiga och orädda familjekatter. Han blir gärna buren och pratar mycket. Han följer oss som en skugga och är nyfiken på allt från lego till hur man bäddar en säng. Nu har Soldier gått i pension och flyttat till vår svägerska/ syster med familj! Där njuter han av pensionärslivet. Soldier kommer från en uppfödare i Danmark som liksom vi arbetar med nytt blod till rasen och som avlar med nya utparningslinjer.
Soldier är ett levande bevis på att detta inte behöver betyda att man får ge avkall på utseende eller temperament!

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef-DNA N/N
SMA-DNA N/N
HCM scanning 20161107: Normal. No HCM.
HCM scanning No 2; 20181110: Normal. No HCM.
HD-röntgen/ HD Xray 20160919: Right: normal. Left: normal.

LYNX LUNA TINTIN PPEn av de där guldkornen som har precis allt.

Pappa till en kull hos Taschanas Maine Coon! Mamma, en vacker importerad fransyska.

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
HCM scanning 20180619 – normal. No HCM. Healthy Heart.
HD-röntgen 20180619 – höger normal, vänster normal. No HD.

LYNX LUNA ELDERS PPSTAMTAVLA


Vår egen röding. En ofantligt snäll, tillgiven och personlig Maine Coon med en stor svans. Han pratar snarare än jamar. Hans mor kommer från en hästgård i Maine och henne hämtade vi själva. Elders är född här på vår gård och har fått namn från något som växer här, fläder. Precis som sina kullsyskon. Men han kallas för Kringlan eftersom han är så god! Är numera en glad pensionär efter två fina kullar, en här hos Lynx Luna, en på Taschanas. Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
SMA- DNA N/N
PKDef- DNA N/N
HCM-UL 2017-05-16: Normalt hjärta. Ingen HCM. Normal heart. No HCM.
HD-SCANNING 2017-05-17 Vänster/left: Normal. Höger/right: Normal.

BLUEBELL OF LYNX LUNAFödd: 2015-01-05

STAMTAVLA


Bluebell of Lynx Luna är en av våra nya foundation-katter (F1) från norra Maine. Hon kommer från en hästgård vid en flod där tiden stått stilla i femtio år. Ägarinnan har ett femtontal katter som arbetar hårt på gården för att hålla "river rats" borta från foder och hö. Katterna fångar de jättelika gnagarna, som ofta blir stora som en underarm. Utan katternas hjälp skulle ägarinnan aldrig kunna driva sin gård, som har varit i familjens ägo i flera generationer. De har alltid haft katter, aldrig inköpta utifrån och med ett bestånd som hålls nere bland annat av en stor grå vit hankatt. Denne kallar ägarinnan för "Bad Daddy", eftersom han biter ihjäl kattungar för att se till att honorna blir fertila snabbt igen ...
Vi är så glada att en kattunge räddades undan "Bad Daddy" och att ägaren ville ge bort henne till Eric och Katie! Bluebell har givetvis genomgått rejäla hälsoundersökningar i Maine före vi importerade henne, bland annat FELV/FIP-test.
Precis som många andra katter på gården i Maine är Bluebell poly, något som är till stor nytta när man ska fånga gnagare, lika stora som en själv! Nu har Bluebell gått i pension och lever som kastrerad drottning norr om polcirkeln! På en gård inte helt olik den hon kom i från! Läs gärna mer om Bluebell under vår flik "Vår foundation."

Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef-DNA N/N
SMA-DNA N/N
HCM-scanning utförd 160504: Normal. No signs of HCM.
HD-röntgen utförd 160504: Vänster normal, höger normal. Ingen HD.
Left normal, right normal, no signs of HD.

NORDIC BREED FREJA OF LYNX LUNAFödd: 2015-02-26

STAMTAVLA

Nordic Breed Freja of Lynx Luna kallas Lovis. Hon var den första katten i vårt katteri, efter att vi bestämt oss för att nya linjer och outcross-avel ändå är roligast och mest givande att jobba med. Hon är mamma till kullen Lady Ellhorn (pappa Lynx Luna Elders PP), från vilken vi sparade både en hona och en hane hos fodervärdar. Hon har en jättebra storlek för en F3.:a och en rävsvans att svepa runt sig som är helt otroligt vacker. Hon har gått i pension och bor i sitt for-ever-home, nära oss, ihop med en kattunge från vårt katteri. Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
SMA- DNA N/N
HCM-UL 2016-09-20: Normalt hjärta. Ingen HCM. Normal heart. No HCM.
HD-SCANNING 2016-09-19 Vänster/left: Normal. Höger/right: Borderline. Ingen HD. No HD.

THUNDERPAWS ZACHARY JOE SPARKLES2012-06-05

STAMTAVLA

Zach var vår första hane, direktimporterad från Thunderpaws katteri i Maine. Thunderpaws katteri ligger mitt ute i vildmarken i Maine. Jag har själv suttit och ätit middag och körsbärspaj med uppfödaren Donna på hennes gård (efter att ha ringt henne säkert 300 gånger för att hitta vägen), och jag har träffat hennes familj och blivit så väl mottagen. Hon är en uppfödare som jag har den största respekt för. Som älskare av långa vita vintrar och öde landskap har vi mycket gemensamt – jag hoppas på ett fortsatt samarbete med Thunderpaws.


Nu finns han bakom de flesta av våra katter, i deras stamtavlor, som pappa eller morfar eller farfar.Hälsotester:
HCM-DNA1: N/N
PKdef- DNA N/N
SMA-DNA N/N
HCM scanning 3 år: 151104 – normal
HCM scanning 5 år: 170920 – normal
HD-röntgen 160311 – höger normal, vänster normal