lynx luna maine coon uppfödare stockholm huddinge kattungar

Ekologiskt katteri!

Vi arbetar ständigt för att bli mer ekologiska på Lynx Luna. Det känns inte bra att slösa mer på jordens resurser än vad vi i västvärlden redan gör. Vad gör vi: ger BARF, det innebär- att våra katter får ekologiskt rått kött- när vi handlar det på en vanlig affär blandar vi alltid ut mer “populära” delar (som människor äter) med det vi i normala fall slänger; inälvor, skinn, ben, märg och skal. Det mesta av köttet får vi dock från Jämtland, det är älg som har fått leva ett gott liv, och även här tar vi till vara på allt det som slaktaren i normala fall bara skär bort och slänger.

Nu till hösten gör vi ett ryck och ser till att inte slänga så himla mycket sand hela tiden. Kattsand är faktiskt jättedåligt för miljön att köpa. Och det går åt mycket i ett katteri….

Jag och katterna är stolta över att meddela att vi nu gått över till träpellets på 3 av husets 4 ställen där vi har kattlådor.

Fördelarna är flera:
– Vi kan kompostera all träpellets, men ingen kattsand. Vi bor lantligt och har plats att göra det på vår tomt. Nu slipper vi fylla sopbilen som kommer varannan vecka med lera…

– Vi eldar ändå med träpellets, så det kommer ändå en lastbil varje år med pellets för att värma vårt hus.

– Det blir mycket billigare. Alltså kan vi tömma kattlådorna helt och skura dem mycket oftare än vi skulle gjort med kattsand för 239 kr paketet. Vilket…

– Blir ett friskare katteri. Med mindre chans för virus och bakterier att spridas.