Lynx Luna Maine Coon katteri

En vanlig dag hos Lynx Luna Maine Coon katteri

Nu är kattungarna i Bok-Kullen eller Blåbär och Mjölk som vi också kallar den, snart 8 veckor gamla, och alla som väntar på sin nya familjemedlem och alla andra kanske är nyfikna på hur vi har det här hemma?

Kattungarna kan nu röra sig fritt på 2 av 3 våningsplan och alla får sina egna favoritplatser. För några dagar sedan upptäckte de vårt nya klätterträd på övervåningen och i morse vaknade jag upp med en liten krabat sovandes brevis mig i sängen.

På kvällarna har de SÅ kul rejsandes runt i vardagsrummet, klättrar mer lodrätt än springer rakt fram.

De äter mycket mat nu. Varje dag ger jag de två mål färskt kött blandat med blötmat för kattungar. Det färska köttet som jag förbereder är kycklingvingar, lår och hjärta, älgkött av alla sorter, färs och lite fet egenfångad fisk.

Vi klappar och gosar och tar upp i knä. De är med när barnen leker på sitt rum. De tittar intresserat på när vi skurar golvet eller badar badkar.

Jag går upp halv fem varje morgon för att städa, byta kattlådor, tvätta matskålar och allt annat praktiskt som behöver göras om varje dag.

Vi har haft många på besök och kattungarna är alltid lika trötta efteråt! Alla har funnit sina nya “slavar”.

Nästa vecka börjar de fem veterinärbesök som jag har bokat in före kattungarna kan flytta, det blir vaccineringar, chipmärkning, kastrering och veterinärbesiktningar.

Jag har beställt allas inviduella stamtavla och ägarbevis.

Det är många som vill komma och hälsa på för att lära sig mer om rasen, och vi tar gärna emot sådana besök. Som ni säkert förstår är det olika lätt att hinna med. Hoppas ni har överseende och förstår att det kommer en tid när vi INTE har kattungar i huset, också!

Kram

Johanna