Lynx Luna Maine Coon uppfödare

Lynx Lunas matfilosofi del 1

Nu pratar vi lite mat, med den här bilden på nallebjörnen Soldier (numera Sintram som pensionär!) och två av våra egna kids.
D
e gör visserligen inte egen kattmat här, men det gör vi ofta.
Radan med min första egna hund för 20 år sedan förstod jag att egen mat var överlägsen och började utbilda mig inom BARF. Sammansättningen ser annorlunda ut till katt än till hund, men tanken är densamma, varför inte servera det som mest liknar vad djuret skulle äta i naturen?
Och skulle jag ge min mänskliga bebis torkade kulor varje dag och tro att den fick i sig allt och utvecklades optimalt?

Tänk på en mus eller en fågel som en utegående katt fångar, hur den sätter i sig nästan hela (brukar lämna gallan och ibland även någon present till sin ägare!) och så försöker ni härma det.

Vill ni göra egen rå mat så finns det mängder med recept på internet och intressegrupper att gå med i, tex dessa 2 på FB: “BARF och färskfoder till katt 2.0″ och “BARF för nyfikna/nybörjare”.

Vi brukar säga som ett första tips, var inte rädda! Precis som med ett litet barn är det näringen utslagen på en vecka snarare än en enda dag som spelar roll.

Det här är något av ett standardrecept som cirkulerar och kan vara skönt att hålla i handen i början:

Varje dag:
62-75% Kött av varierande djurslag. Köttet ska gärna innehålla mycket fett.
10-20% Kycklinghjärtan (eller delar av hjärtan från andra djurslag)
5-8% Kycklinglever (om du ger nötlever bör du hålla dig till 5%)
10% Ben (med lite kött och fett på) exempelvis revben, kalkonhals eller kycklingvingar, kan ges 1-2 gånger i veckan för att kunna ge en större bit. Alternativt pudra lite standardt benmjöl på köttet.
Varje vecka:
1-2 rå äggula. 1 tsk laxolja om veckans kött varit relativt magert.