Lynx Luna Maine Coon

Lynx Lunas matfilosofi del 2

Kycklinghjärtan är viktiga av (minst) 2 anledningar, det innehåller det för katter livsnödvändiga proteinet Taurin och det är inälvsmat som samtidigt är muskelkött.
Vi hittar kycklinghjärtan på vanliga mataffärer där vi bor, eftersom det måste anses vara en delikatess även hos endel tvåbenta. Om ni inte gör det, kan djuraffären ha eller ta in, alternativt att ni köper kött från en bonde och ber uttryckligen om alla inälvor och “rens”. Be alltid om renset! It will come in handy.

Många katter vill käka hjärtan som godis, men fler än ett åt gången brukar ge en väldig fart på magen. Servera det i så fall efter att katten har fått gnaga på några kycklingvingar eller halsar och därmed fått i sig ben, vilket fungerar stoppande.

Vi fryser all vår råa mat först, tänk sushi. Minst 48 timmar.