Maine Coon Lynx Luna mat BARF

Lynx Lunas matfilosofi del 3

I möjligaste mån använder vi på Lynx Luna ekologiska produkter, gärna viltfångat, till våra Maine Coon.
På bilden en egenfångad öring som skall serveras, med småbitar till kattungar och huvudet för en vuxen Maine Coon att gnaga på. (Detta är också utmanande för katten, det är bra när mat tar tid, återkommer till det.)

Vi serverar alla sorters kött, även fisk och ägg, under tiden kattungarna har ett immunologiskt sett gynnsamt fönster, dvs när de ammar sin mamma.
Vi tror att det minskar risken för foderallergier i framtiden. Och vi vill dessutom testa så mycket som möjligt och inte lägga det på er.

Gör vi allt själva? Nej, det hinner vi inte. Det är också skönt att komplettera med helfoder ibland av flera skäl. Och vi vill att de ska vara vana med det när de flyttar. Inte alla människor vill göra egen kattmat.

Så, då ger vi:
MUSH för katter och kattungar (gul påse i frysdisken på djuraffär). Enda färdiga BARFen som har det där lilla extra som gör att de får skriva “för kattungar” på påsen.
VOM (fryst i korvar eller bullar och finns i frysdisken på djuraffär). Lax eller kycklingsmak. Vi är “VOM- uppfödare” och det följer med information och värdecheckar från VOM när ni hämtar hem er lilla krabat.
MIAU blötmat En bra, svensk och prisvärd blötmat.
Pure Natural for kitten Ett torrfoder som är helt OK, hög kötthalt och finns helt spannmålsfritt. Detta är det torrfoder som er katt kommer vara van att äta, ni får med en provpåse. Vi har haft torrfodret Orijen till våra vuxna katter tidigare men eftersom det är en så liten del av deras totala kost har vi gått över till detta alternativ.

Jo! Att mat gärna får ta tid. Även om ni väljer att gå över till VOM, enbart blötmat, eller en kombination av flera färdiga produkter, så släng åt er Maine Coon en kalkonnacke eller en kycklingvinge ibland. En innekatt behöver all hjärngympa den kan få och tänderna måste få användas!!