Lynx Luna Maine coon outcross foundation

Ultraljud av hjärtat på ett gäng Lynx Luna katter

utfördes av legenden inom hälsoprogrammet för Maine Coon i fredags och vilken succé!
Det är alltid lite nervöst före, men SÅÅ skönt efteråt. Tack vare alla som scannar sina avelskatter med ultraljud för hjärtsjukdomen HCM (och en hel del annat som kan drabba hjärtat) har andelen Maine Coon som får HCM minskat stadigt de senaste 20-30 åren.
Och Maine Coon är i det stora hela en VÄLDIGT frisk raskatt. En sak att hålla koll på nu för oss uppfödare är tänderna och även de fick sig en grundlig undersökning. Alla undersökta katter fick med beröm godkänt och dessutom SÅ mycket beröm för sitt temperament och lynne!
Det HÄR är trevliga Maine Coon! Sa kardiologen.
Och vi kan ju inte annat än att hålla med.
På bilden är Fancy Nancy som var en av katterna som undersöktes och hennes förfäder, som också undersökts och fortfarande undersöks.
Dessutom kollade vi upp årets kärlekspar Cinna och Briarlight!