Lynx Luna Maine coon outcross foundation

Ultraljud av hjärtat på ett gäng Lynx Luna katter

utfördes av legenden inom hälsoprogrammet för Maine Coon i fredags och vilken succé!
Det är alltid lite nervöst före, men SÅÅ skönt efteråt. Tack vare alla som scannar sina avelskatter med ultraljud för hjärtsjukdomen HCM (och en hel del annat som kan drabba hjärtat) har andelen Maine Coon som får HCM minskat stadigt de senaste 20-30 åren.
Och Maine Coon är i det stora hela en VÄLDIGT frisk raskatt. En sak att hålla koll på nu för oss uppfödare är tänderna och även de fick sig en grundlig undersökning. Alla undersökta katter fick med beröm godkänt och dessutom SÅ mycket beröm för sitt temperament och lynne!
Det HÄR är trevliga Maine Coon! Sa kardiologen.
Och vi kan ju inte annat än att hålla med.
På bilden är Fancy Nancy som var en av katterna som undersöktes och hennes förfäder, som också undersökts och fortfarande undersöks.
Dessutom kollade vi upp Cinna och Tom!

vit maine coon kattunge till salu uppfödare Stockholm hankattungar mainecoonkattungar

Maine Coon kattungarna flyttar…

…ner en trappa. Till vardagsrummet!
Natten gick bra.
Dessutom har de börjat äta fast föda… och då blir det hela ansiktet i maten och de vita kattungarna ser alldeles tokiga ut flera gånger om dagen.
Fullt upp för mattar och hussar med andra ord.

Vi har lovat bort en kattunge till en återvändande familj- kommer man tillbaka för en andra, tredje eller fjärde Lynx Luna Maine Coon har man automatiskt förtur.
Detsamma gäller om man vill ha två syskon ur samma kull eller om det är uppfödare vi känner att vi vill samarbeta med.
För uppfödning brukar vi ganska ofta utvärdera 2-3 stycken kattungar ur varje kull och då kan det dröja lite längre före de kan tingas.
Eftersom det är fem honor och “bara” två hanar i den här kullen så kommer det vara enklare att få en hona och vi ber er kolla in alla våra vackra vuxna katter (i sina nya familjer) på Instagram under höjdpunkter “Lynx Luna”.

Vit Maine Coon kattunge Lynx Luna uppfödare White Maine Coon

Maine Coon kullen hos Lynx Luna är 3 veckor

och några dagar idag!
Och vi har, för första gången på Lynx Luna faktiskt, fått ändra på ett kön. Eller vår uppfattning av det snarare.
Det är tre vita flickor, inte två. De vita töserna förvirrade oss lite med bland annat med sin storlek, men nu kan vi till 99,5% säkerhet säga att det är FEM flickor och två pojkar i denna bedårande Majkull av Maine Coon kattungar. Och tre av flickorna är vita.
Vi ser skillnad på dem, mer och mer för varje dag som de nyfiket och på vingliga ben tar sig en bit utanför boet, men vi har märkt upp de med nagellack på svanstippen också. Rosa, lila och beige.
Alla kattungarna i #Majkullen har fått sitt namn nu och det blev namn från de växter och blommor som stod i full prakt när de föddes. De vita kattungarna har namn från vita blomster.
Mamma Lynx Luna Miss Cinna mon Bun Bun äter gärna fem gånger om dagen och det är verkligen inte underligt, sån mjölkmaskin hon är. Men väldig snart kommer kattungarna få stoppa ansiktet i riktig mat för första gången!

Maine coon Lynx Luna kattunge

LYNX LUNA VIOLA TRICOLOR

är först ut att publicera sitt namn här på hemsidan! Det kommer bli namn efter blommor och växter som har sin blomningstid samtidigt som kullen kom till jorden.
Till helgen ska jag svara på era mail om Majkullen, så för att underlätta, märk gärna er intresseanmälan med just Majkullen!
Vi får ofta frågan om man har någon chans- och det har ni. Visst har vi väntelistor men mycket kan hända.
Förtur ges till er som vill ha två syskon eller som återvänder. Vi hörs!

majkullen 2022 lynx luna maine coon

Vi kallar de #MAJKULLEN

Nu är våra Maine Coon kattungar precis en vecka gamla!

Vi får inte kattungar så ofta, med mening håller vi vår uppfödning liten och familjär. Så, som vi har längtat efter årets första kull!

Mamma Bonnie, Lynx Luna miss Cinna mon Bun Bun, är en naturbegåvning och alla sju växer och frodas.
De liknar lövsprickningen här utanför, äppelblommorna och körsbärsträden. Därför kallar vi kullen för majkullen och om ni söker på Instagram: #majkullen kommer ni få se nästan dagliga uppdateringar.

Vi har fått tre bedårande pojkar och fyra lika ljuvliga flickor.
Om några veckor, när den första skälvande tiden har gått kommer de förstås presenteras närmare med bild och namn här på hemsidan,

Ungefär i mitten av augusti kommer de vara redo för sina nya hem!
Välkommen med era intresseanmälningar på mail, info@lynxluna.se. Eller på DM via Instagram, för en första kontakt.

Ange gärna ert telefonnummer, så ringer jag upp.

Vi har en kölista, men många har väntat ett år och då händer det förstås att de hinner hitta en annan kattunge, därför kan det hända att just DU/ NI har chansen på er alldeles egna Lynx Luna Maine Coon.

Märk mailet med “Majkullen”!

Lynx Luna Maine Coon katteri kattungar

Maj kom med Maine Coon kattungar till Lynx Luna!

Ja!
Äntligen har vi kull igen. Mitt i årets vackraste månad, maj (japp, i år, 2022), kom lillan och hennes sex syskon.
Vi är så glada och tacksamma. Åtta års arbete ( om vi bara räknar vårt eget) ligger i stamtavlorna till denna kulls mamma och pappa och det är med stor stolthet vi kan säga att både mamman och pappan kommer från vår egen uppfödning.
Mamman, Bonnie som vi kallar henne, födde med lätthet och i exakt lagom hastighet i sin älsklingshusses garderob i dag under förmiddagen.
Alla sju kattungar mår toppen, är jämnstora, hittade tutten direkt och äter alla redan med god aptit.
På Instagram går det att följa maj- kullens framsteg- välkomna dit!

mor: Lynx Luna miss Cinna mon BunBun
far: Lynx Luna Big Tom Briarlight PP

Lynx Luna Maine Coon uppfödning uppfödare kattungar

Vår lilla bulle är ETT år!!

Länge sedan ni hörde något nytt från oss här- men vi lever och mår bra och försöker få en tvåbent i familjen att fräscha upp hemsidan… 😉

MEN nu måste hag bara få visa Kanelbullens dotter Lynx Luna miss Cinna mon bunbun som om allt går vägen blir mamma här i år till ett gäng mysiga maffiga Lynx Luna Maine Coon bebisar!

Hon och Snurran, tänker vi oss.
Vi hoppas att katterna tänker ungefär likadant.
Följ oss gärna på Insta, där vi också tar upp intresseanmälningar och låter er börja köa för er nya familjemedlem.

Lynx Luna Maine Coon kittens

Ledig kattunge!

Möt Lynx Luna Chestnut Hawk, en pojke (till vänster på bild), svart Classic Tabby med vitt.
Leveransklar i slutet av oktober/första veckan i november och från de bästa föräldrarna… vår älskade bulle, Kanelbullen dvs Lynx Luna Silver Srings och den vita stooora nallebjörnen som bodde med oss i våras, Lynx Luna Ymer PP.

Vi letar hans perfekta hem. Då senaste kullarna gått till återvändande familjer som kommer för såväl andra som fjärde (!) katten och några alltid utvärderas till avel har Chestnut gått lite undercover…men nu är vi redo att säga välkommen att kontakta oss och kanske hälsa på! Han kommer vara leveransklar till höstlovet.

Lynx Luna Maine Coon kattungar 2021

Lynx Luna sommaren 2021

Var helt underbar för tvåbenta såväl som fyrbenta,
Visserligen höll vi på att förlora vår domän, lynxluna.se med en ynka dag…men se, det löste sig!

Och kullen THEFAB föddes och hade mycket roligt utomhus i sommarens överflöd. På bilden en av de vita killarna, på äventyr i en korg.

Nu i september- oktober letar vi efter en familj till två syskon, kattungar, inte för långt ifrån Stockholm, 10 mils radie ungefär. Hör av er via mejl eller Dm på Instagram och skriv två syskon i ämnesraden för mer information!

Vi hoppas att vår silverprinsessa Snurran, som kallas Purran av en anledning, blir mamma till vintern 21/22.

Vi har planer för en uppfräschning av hemsidan men än så länge glöm inte att vi är mycket aktiva på Instagram!

ALLT GOTT
the Lynx Luna family

Lynx Luna Maine Coon

ANALOG VÄNTAN…

Kattböckerna skulle vi aldrig klara oss utan, varken med en uråldrad hemsida eller en uppdaterad.
Nu står vi mitt emellan en ny layout på hemsidan och en sviktande ork att dp uppdatera den “gamla”.
Istället förlitar vi oss på våra kära anteckningsböcker som gömmer allt från storslagna drömmar, till köande intressenter.
Och så är vi aktiva på Instagram! Som är ett snabbt och roligt sätt att dela med oss av katternas vardag och kattungars tillväxt.
Välkomna till vårt öppna konto lynx_luna och kika runt.
Ett enkelt hej på DM eller ett vänligt påminnande att leta rätt på just ditt mail i sommarens dignande brevskörd vore trevligt!

At the moment Instagram is the best place to find Us online! Whilst working on renewing our HP, the Cattery is as active- or laid back- as always, lets meet on Insta for now!

icon-insta

Miss PB Jelly letar hem…

helst flyttar hon ihop med en av våra äldre katter, men absolut till hem med annan katt!
Vackra silvertösen PB har vuxit upp tätt ihop med sin tvillingsyster, mamma och pappa och skulle inte trivas som ensamkatt. En äldre katt som ska pensioneras och flyttar som sällskapsdam/ herre är givetvis också nybesiktad, frisk och fullt vaccinerad- hemmet är mycket viktigare än något annat och summan symbolisk.

Nu krånglar tekniken så senaste korten på Miss PB och syster ser ni enklast på Instagram- hon är leveransklar tämligen omedelbart.
Detta är en silvertabby tös med vita tassar och haklapp, dotter till Kanelbullen (Lynx Luna Silver Springs) och Peanut (Dirigo Penobscot of Lynx Luna).

Hon kommer inte att vara kastrerad, utan det gör vi när hennes syster- som stannar med oss- har klarat sin första hälsokontroll vid 10-12 månaders ålder.
Detta är ett sätt för oss att (försöka) säkra de ameikanska linjer dessa två tjejer så stolt bär.
Vi sätter en ära i att leverera kastrerade kattungar, men några gånger har vi gjort så här, för att ha hängslen och livrem.
Det innebär att Miss PB Jelly inte kan gå ut före hon har blivit kastrerad, att vi hör av oss så fort hon kan kastreras och betalar för kastreringen. Bor ni i Stockholmsområdet hjälper vi gärna till.

Skicka ett email eller ett DM på Instagram så hör vi av oss senast till helgen.

lynx luna katteri maine coon

Tittut från Lynx Luna!

Hej!
Jo, vi är här! Kanelbullen har nedkommit med två bastanta döttrar; “the american Dream”.
En av tjejerna ser ni här på bild!

Och Snurran har också fått tre vackra bebisar som är nio veckor nu. “Action kullen” som gick under arbetsnamnet “dreaming of Blue” eftersom pappan är en solid blå hane från Taschanas (så ungarna är visserligen inte blå solida, men kan bära på anlagen).

VI tvåbenta däremot har tagit 4 veckor sjuk”ledigt” och kommer åter om cirka 3 veckor!
Under denna tid tingas inga kattungar bort, inga besök tas emot, inga mail besvaras osv.
Snurrans gäng är vaccinerade och chip-märkta och har genomgått sin första veterinärundersökning med flying colors. Alla tre kommer säljas kastrerade, fullvaccinerade och givetvis med stamtavla och allt annat.
Precis som vanligt.

Det ovanliga är att vi inte kan upprätthålla kontakten just nu och att påtittningen blir senare än vanligt.

Oftare än här på hemsidan ser ni kattungarna på Instagram så länge.

Och så hörs vi om tre veckor!

nrwlogo-omoss

Pandemin gör det svårt att hinna..

.. med mer än vår familj och katterna, utöver jobb och skola.
Snurran har nedkommit med en liten kull för drygt 2 veckor sedan men vi har inte börjat kontakta intresserade.

Kanelbullen hoppas vi blir mamma nu till våren.

Vi ber om ert tålamod och att ni är rädda om er själva och varandra så att sjukvården håller för detta vi är mitt inne i nu!

Lynx Luna Loke of Elder röd Maine Coon uppfödare stockholm

Det är så kul att se Lynx Lunas katter bli äldre

och mogna som ett bra vin!
Här är röda LOKE, en underbar lågklonad hane som på halvfoder gav oss en liten men viktig kull, barnbarn till Bluebell och Thunderpaws Zachary Joe Sparkles. Nu är han vuxen, snart fyra år om inte mitt minne sviker mig.
Och titta så präktig han är!
Tack till hans familj för bilden och för att vi fick låna honom ett tag. Nu är han er att njuta.

Loke är en solid röd Maine Coon- och jag bara älskar uttrycket på deras päls, det flödar som ett rött vattenfall.

Happy Höst!

Och Kanelbullen är parad hoppas vi och Snurran kanske blir det om 3- 4 veckor. det var länge sen det föddes kattungar under vårt tak och det vore så mysigt med några under julgranen. Så det hoppas vi på.

Lynx luna maine coon sköldpadda svart röd kattunge uppfödare

Lynx Lunas nya katt är en dröm- svart sköldpadda…

… och vad månde bliva? På största bilden till höger är hon 7 månader och på de små är hon mellan 12- 16 veckor och bor hos sin uppfödare och vår vän Patrick i Nederländerna.

Hon är svart och solid i grunden, vilket innebär att med rätt käresta kan hon ge oss solida kattungar utan andra mönster än eventuellt “sköldpadda” och eller vita fläckar.

Att hon dessutom är smoke (vilket är som silver fast på solida katter) är det som gör hennes svarta mer levande på till exempel svansen- eftersom hennes färg har en silvrig botten!

Så det känns ju kul- när vi haft så många ljuvliga tabbys!

Hihi- ett inlägg om bara yta. Det är också kul ibland.

(Kan inte låta bli att ge alla längtande en liten update på att Snurran nog löper snar och Kanelbullen ör tillfreds och stabil- vilket kan tolkas som ny-gravid…)

Maine COON LYNX LUNA Breeder Sweden foundation 4

Får vi presentera… Lynx Lunas nya prinsessa: Fancy Nancy!

Polyroid Fancy Nancy P of Lynx Luna!
På bilden två månader, nu är hon sju, men äntligen hemma med oss.
Det har varit en galen väntan med många turer på grund av läget i världen just nu.

Hennes pappa är Lynx Luna Warjo Wiril PP som är en spektakulär katt på alla sätt. Och allt sedan vi lät honom flytta har vi väntat efter något tillbaka från honom.
SÅ när denna svarta sköldpadda föddes i Nederländerna på Polyroid Maine Coon kändes hon direkt som en del av vår familj.
Förra helgen fick vi äntligen hit henne och hon har verkligen allt!

Givetvis kommer hon presenteras under “Katter” med till exempel en nyare bild.
Men det går ju inte att komma i från att kattungebilderna är nödvändiga de med!

Foto: Patrick Schot, Polyroid.

Maine Coon uppfödare Lynx Luna Outcross breeder

Äntligen morgon!

Då får Peanut och Kanelbullen gå till uterummet där det finns många platser i både sol eller skugga.
Peanut lägger sig genast högt upp och tvättar sig i morgonsolen. Kanelbullen hoppar upp till Kattmynta-busken och uppiggad av denna älskade ört vill hon nosa och gosa, tvätta och retas lite kärleksfullt med Peanut.
Sedan älskar hon kattkojan (som en hund kan gilla sin).

Måste en Maine Coon kunna gå ut och jaga för att bli en lycklig katt? Nej, så enkelt är det inte. Vi varken råder eller avråder från att ha en utekatt, där finns faror likväl som utlopp för naturliga beteenden.
MEN en möjlighet att få känna solens värme och vinden i pälsen, dofterna utomhus och allt spännande att se och höra, går att ordna med inhängnad trädgård, rastgård (kolla in Taschanas!), balkong, altan eller till och med ett säkrat fönster!

Our future Sire Dirigo Penobscot of Lynx Luna is happy outside early mornings with his Ladybug all over him! ; )

Maine Coon Lynx Luna uppfödare stockholm kattungar

All American Dream Litter made @ LYNX LUNA!

WOULDN’T THAT be something!
Here we have Lynx Luna Silver Springs, our beautiful brown Tabby, Queen and Leader of the pack, behind her, her new Lover from Maine- Dirigo Penobscot of Lynx Luna.
They really get along great at the moment so I think our Cinnamon Bun soon is ready to take on a new Litter of great Kittens. : )
Lynx Luna Silver Springs is the Result of our trip to Maine 2015 and Penobscot we picked up on our latest in 2018.

Together they will make Kittens that will be the closest to going to Maine yourself.
I dare to say, that this is something You just can’t get in Europe at the time, other than from us.
TESTPEDIGREE: https://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1313481;2:1413941&g=4&p=mco&o=ajgrep
Clones: 10,9%.
Full Pedigree, kittens will be Foundation 6, both poly or non-poly is possible.

Här är andra paret ut, svårt att säga vilka som hinner först, men det är båda unika parningar.

Lynx Luna Maine Coon kattungar hösten 2020 uppfödare planer ny kull

LEX SNURRAN- mentaliteten del av vårt hälsoprogram

Det finns två olika hälsoprogram för Maine Coon i Sverige, som båda är frivilliga att följa eller inte.
Så till skillnad från vissa hundraser till exempel, finns det inget test som måste göras före avel, men det finns exteriöra fel som ger avelsförbud inom vissa förbund (svansknick och navelbråck till exempel).
Av detta kan vi sluta oss till att Maine Coon än så länge räknas som en frisk ras, där ansvaret hur mycket man vill testa och hur man utvärderar sina katter och linjer läggs i huvudsak på den enskilda uppfödaren.

Genom en spännande diskussion med en blivande uppfödare kom jag att tänka på de mental-test som blivit standard för många seriösa uppfödare till (hårt avlade) hundraser…

Och uttrycket “Lex Snurran” dök upp. Vi på Lynx Luna sätter en MINST lika stor ära i att hälsotesta våra katter mentalt före de får bli avelskatter. Det syns inte i några papper eller i någon databas- men det är vår absoluta övertygelse att en riktig Maine Coon ska vara tillgiven, människoorienterad, nyfiken, smart, orädd och cool.
Vi har till följd av detta fått kastrera och omplacera en riktigt dyr och fin importerad katt, men vi har också- och detta är det viktiga- skapat katter som Snurran. Katter som får våra köpare att återvända för en andra och tredje katt. Katter som passar i alla sorts familjer och ett rykte som gör att vi inte behöver annonsera längre.

Once You go Lynx Luna You never go back- det är så vi vill ha det!
Välkommen tlll oss!

Lynx Luna Maine Coon kattungar hösten 2020 uppfödare planer ny kull

Lynx Luna Maine Coon kattungar på G!

Så där… sommaren tar obönhörligen slut, men vi pressar ut det sista av den.
Ingen glömd trots lite verksamhet på blogg och mail. Den svenska sommaren är så kort att det behövs inga ursäkter.

Utan vi kickar i gång den här hösten med preciiis det ni längtar efter, våra färska planer som är på gång!
Coming up is an interesting mating between our silver princess, am american girl made in Sweden, and this stunning male with both our Foundation Bluebell and Thunderpaws Zachary Joe Sparkles in his Pedigree.

Snurran- vår egen helt unika silverstjärna- kommer att få träffa denna blåa prins från Taschanas under sitt nästa löp (förhoppningsvis i slutet av augusti/ början av September).

Taschanas Bertha PP är en mycket stilig och kraftig hane på 3 1/2 år, frukten av ett av våra första samarbeten, hans pappa är Lynx Luna Elders, en F2 hane som är helt underbar med både Thunderpaws Zahary Joe Sparkles och vår egen Foundation Bluebell bakom sig.

Vi förväntar oss orädda, modiga, tillgivna, smarta och roliga familjekatter.
Blå Tabby, Silver Tabby eller blåsmoke tabby. Utan vitt.

trots långt sommarlov har jag koll på era intresseanmälningar, men det skadar inte att höra av sig igen- märk mailet smsa igen eller ett DM på Insta- så ser jag ert fortsatta intresse.

Ha det bra i sensommaren!

Lynx Luna Maine Coon kattungar silvertabby bruntabby

En Lynx Luna Silver Tabby Maine Coon

kan till exempel se ut så här!
Som Mjukis sista son före hon pensionerades, bror till “Snurran” som vi sparade.
Denna pöjk blev en väldigt ljus silver, tigre på sidan men nästan vit på magen som han visar upp.

Vi hoppas på fler silvertabby från Lynx Luna- både Kanelbullen och Snurran kan och kommer antagligen ge upphov till dem- i höst eller till vintern.

Före några veckors total skärmnedsläckning hoppas jag hinna svara på era mejl. och så håller vi tummarna för kattungar under julgranen….allra minst.

Lynx Luna Maine Coon kattungar silvertabby bruntabby

Kanelbullen njuter av Lynx Luna- livet!

Vår älskade frukt av första (kattiga) resan till Maine har hunnit bli över fyra år! Hon är dotter till Dirigo Silver Seas of Lynx Luna och Thunderpaws Zachary Joe Sparkles.
Hon har vilat från avel med en kemisk kastrering och är drottningen här hemma nu.

Men tiden och ljuset har tinat upp henne och hon umgås gärna med Peanut nu för tiden, så vi ser med spänning fram emot en “All American” kull till hösten eller vintern!

Nu var et längesen vi hade en egen kull under taket här hemma så alla håller tummarna såklart, men det är Drottningen som bestämmer!
Några har vi sedan länge i kö och mailen som ligger och väntar tänkte jag beta av denna vecka, före vi tar några veckor helt off line.

Så länge råder jag alla att både läsa och titta igenom vår blogg och vårt Instagram- det finns SÅ mycket matnyttigt där.

PS kattungarna kan bli både brun (svart) tabby eller silver tabby med eller utan vitt och med eller utan poly- tassar.

Lynx Luna Maine Coon

I samarbete med…

Taschanas kommer det kattungar där älskade Peanut (Dirigo Penobscot of Lynx Luna) är pappa inom en månad.
Peanut klarade sitt andra HCM ultraljud (med legenden inom området) med bravur- och fick dessutom beröm för sin slanka profil!
Efter det har han belönats med damer och ingen kunde vara lyckligare.
Mamman till denna kull ägs av Taschanas Maine Coon katteri och kontakten tas enklast med Marita själv.

Nu är Peanut på hemmaplan igen och här uppvaktar vår Casanova Lynx Luna Silver Springs- dvs Kanelbullen…
Allt som allt så är sommaren ljuvlig, enligt Peanut.

Lynx Luna Maine Coon HCM

Fin- fint hjärta! Nytt HCM avklarat!

Roliga nyheter till alla som har Penobscot/ Peanut som pappa till sina älsklingar- hans nya HCM-ultraljud gav även det ett UTMÄRKT resultat.
Han är ju snart 3 1/2 år men har fortfarande ett hjärta som en ungdom och ingen tillstymmelse till vare sig HCM eller andra problem med pumpen! Blodtryck och kärlväggar opåverkade. Beröm för sin slanka profil fick han också. “Ingen katt har någonsin mått dåligt av att vara i form” säger hjärtspecialisten muntert till mig som mumlar något om fertil katt och undervikt…. “Problemen kommer med övervikt, så du ska vara stolt!”
Okejdå, efter en tuff vår är det fint med lite glada tillrop.

Peanut kan alltså fortsätta vara vår avelskung en liten stund till!

aldrig mer IF

Vi rekommenderar er att byta bort IF

Av en olycklig slump får vi veta att det försäkringsbolag -IF- som vi litat på och rekommenderat under alla år ändrat i sina försäkringsregler UTAN att ha meddelat oss det.

Dessutom har det gjort de till ett mycket sämre försäkringsbolag att försäkra en Maine Coon i!

Agria tex ersätter skador på tår även till raser som rastypisk kan ha extra tår (självklarhet kan man tycka- och ngt som IF också gjorde när vi noggrant valde dem) och det gör säkert andra bolag, utöver Agria också. Hör er för!

Men vi råder er alltså att skyndsamt byta från IF.
Så att de inte i framtiden kan få för sig att påstå att skador på din katts tå, fot, ben.. eller… ja vem vet hur långt de kan dra det…(Ryggrad? Fallolycka? Bilolycka?) ??? kan skyllas på att din Maine Coon är poly, bara för att de ska slippa betala.

Försäkringar är en djungel och det är lätt att bli lurad. Se till att det som är viktigt för just ER finns på papper och inte bara är något som avtalas på telefon.
Vi är själva ledsna och besvikna och känner oss lurade. För er LynxLuna- ägare har vi iaf tagit reda på att Agria som sagt finns som alternativ. Men vi kommer aldrig mer gå i god för något försäkringsbolag.
Där har vi lärt oss en hård läxa.

stork

Posten som måste ta ångbåten från USA…

Vi väntar som tidigare sagts på dokument från USA, det kan tydligen komma sjövägen nu istället för med flyg och det förklarar ju delvis varför väntan blir så lång. Men till slut kommer allt på plats, det är jag säker på, nu är det sällsamma tider och vi får ha överseende både emot oss själva och andra.

Från PostNords hemsida: “Flera länder har stängt sina gränser för persontrafik, vilket innebär att stora delar av flygtrafiken stoppas. Det leder till brist i transportkapacitet och därmed stopp för post och paket till stora delar av världen.
… Transporterna av post och paket kommer i många fall att ske till lands eller sjöss och kan komma att ta längre tid än vanligt.”

Så påverkas posten av Corona

Lynx Luna Maine Coon

Lynx Luna jobbar och pausar…

detta är ett år när det redan var planerat att katter skulle pensioneras och hitta sina for-ever-home och att vi långsamt skulle leta nya flockmedlemmar. Så kommer en pandemi och gör detta mellanår inte blott en tanke eller en vag önskan, utan även ett måste.

Lite kommer hända framöver förstås, på kattsidan alltså, vi hoppas på ett samarbete där Dirigo Penobscot ska få dansa in våren. Mer om det längre fram.

Vi har en nykomling som vi hoppas kunna hämta hem när världen är lite lugnare igen. Och då presenteras denne med pompa som sig bör.

USA är illa drabbat av pandemin och 2 gånger nu har korrespondens fastnat på vägen över Atlanten, men det kommer! Tiderna är extrema, och lika lite som jag vill bli stressad, vill någon på andra sidan linjen, i USA, bli det. Jag tror alla gör så gott vi kan just nu!

På bilden Lynx Luna Stormpäls Bäck hos sina nya ägare, bilden är lite gammal, men lika bra är den ju för det! TACK för uppdateringar.

Vindsnabbuteapril20

Lynx Luna utomhus

Hej!

Vi är här! Planer ändras oå grund av rådande omständigheter i Sverige och världen, denna donna till exempel stannar lite längre, här njuter hon av vårsolen.

Vi behöver ladda batterierna och i dag till exempel bygger vi nytt spännande för katterna i deras uterum.

Jag ser era mail, men hinner inte riktigt sätta mig ner med de just nu- våra 4 barn har påsklov utöver all annan tid de är hemma för tillfället, så jag återkommer till ER med nya krafter efter lite vårsol i ansiktet!

Jag förstår att ni vill veta, så lite kort, vi drömmer om att Kanelbullen blir vår nästa mamma här på gården. Så fort som möjligt. Men hon är kemiskt kastrerad, så när hon behagar löpa vet nog ingen.

Vi kommer samarbeta med Taschanas detta år om det går vår väg- mycket spännande parning som jag inte vill säga mer om än en maffig utparningsmix med enormt spännande färger och lite skarpare look än vanligt, kanske… Storlek och päls och svans, utan att tumma på hälsan. Denna parning kan bli av så fort resandet i Sverige blir OK igen!!

Vi har också planer med vår stora vita hane, men de ligger långt fram, jul, nästa vår ungefär.

Vår yngling i silver, Snurran, kanske blir mamma till hösten efter genomgångna hälsotester.

Så en eller två kullar borde det väl kunna bli i år.
Och ni ör INTE bortglömda även om jag inte prioriterar mailen just nu.

Lynx Luna Maine Coon

Lynx Luna pensionerar och planerar nytt!

Många som spelat så stor roll för vårt avelsarbete har gått i pension, eller kommer snart göra det. På bilden Lynx Luna Astarte PP som fått sin sista kull och nu ska njuta av livet som pensionär hos sin nya familj.
Samma sak gäller till exempel Dirigo Silver Seas of Lynx Luna som flyttade med sin son i höstas och flera andra viktiga katter! Vi älskar de lika mycket, men de förtjänar ett liv som kastrater med i möjlighet att gå ut när det är säkert osv.

Peanut bor hemma, men han kommer göra en eller två till kullar före han får en kemisk kastrering för att få en rejäl paus och bara njuta. Kanelbullen kommer förhoppningsvis få en kull eller två till hos oss före hon hittar sitt for-ever home… ja vi gör en nödvändig uppdatering av “beståndet” , det ger oss dessutom lite ledighet!

Vad spännande ligger framför oss? Att köpa tillbaka något från den bästa killen vi någonsin fått fram, att åka till Maine igen…. att i samarbete med Taschanas få fram något riktigt fint (och rött…) med mkt Bluebell och mkt look….